A Polgár Judit Sakk Alapítvány új óvodai programcsomagja a Sakkjátszótér Komplex Képességfejlesztő Program. Az óvodapedagógusok és a szülők részéről évek óta megfogalmazott igény, hogy az iskolákban 2013 óta sikerrel alkalmazott Sakkpalota Program óvodai változata is elérhető legyen.
A sakk a tudatos ismeretelsajátítás játékos eszköze. A program segítségével már 5 éves kortól készíthetik fel a gyerekeket az iskolai életre és a digitális kor kihívásaira.
A sakk az egyik leghatékonyabb eszköz, melynek segítségével a gyerekeket be lehet vezetni a tudatos ismeretelsajátítás világába. A gyerekek játszva sajátítják el a szabályokat. Észrevétlenül fejlődik a problémamegoldó készségük, a kreativitásuk, a logikus gondolkodásuk. Egy 64 mezőből álló térképen alakítják ki a saját belső humán GPS-üket, miközben tájékozódnak. Kevés olyan játék van, mely a digitális eszközökkel is felveszi a versenyt, a sakk ilyen. Ajánljuk azoknak szülők figyelmébe, akik tudatosan figyelemmel kísérik gyermekük fejlődését!